NAET

Gineke van Dam

 

ACUPUNCTUUR & NAET

NAET

 

NAET staat voor Nambudripad Allergy Elimination Technics en is een methode om allergieën en intoleranties op te sporen en te verhelpen. Op deze manier zijn de klachten die daaruit zijn ontstaan op te lossen.

 

Dr. Devi Nambudripad heeft ontdekt dat je van allergieën of intoleranties voor stoffen die je eet, drinkt, aanraakt of inademt, of zelfs van diepgewortelde bekende of onbekende, verwerkte of onverwerkte emoties uiteindelijk klachten kunt ontwikkelen, die door eliminatie volgens haar methode verholpen kunnen worden.

 

De gevolgen van een allergie of intolerantie kunnen heftig en ingrijpend zijn: huidaandoeningen, hooikoorts, astmatische klachten, ademhalingsproblemen, maag- en darmklachten, constipatie, diarree, spier- en botproblemen, chronische vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, gedragsstoornissen, emotioneel.

 

Een allergie of intolerantie veroorzaakt een blokkade op het oosterse energievoorzieningsysteem, het meridiaansysteem, waardoor de energie niet of niet voldoende kan stromen. Hierdoor worden bepaalde organen minder goed van energie voorzien wat hun werking, al dan niet in samenwerking met andere organen, niet ten goede komt. Darnaast is er een andere niet te verwaarlozen reactie van het lichaam op deze stof: het reageert alsof het een “vijand”, bijvoorbeeld een virus is!

 

Als je lichaam in aanraking komt met een virus, en de energie is dusdanig verzwakt dat de normale beschermers het door laten, gaat het lichaam aan de slag om zo snel mogelijk een actie te ondernemen waardoor dit virus het lichaam wordt uitgewerkt. Dat is een prima reactie op een virus, maar een dergelijke reactie wil je niet op een broodje of op een sinaasappel. Je wilt de voedingsstoffen opnemen, er gebruik van maken om al je organen goed te laten werken. Ergens is er dan een fout seintje naar de hersenen doorgekomen en dat moet gecorrigeerd worden.

 

Door deze blokkades op te heffen, de reactie op het allergeen te corrigeren, kan de energie weer stromen, verdwijnen de klachten die daaruit ontstaan waren, neemt je lichaam de nodige voedingsstoffen, vitamines en mineralen weer op en draagt je voeding weer bij aan een gezonder lichaam.

 

De behandeling

De behandeling is ontstaan uit kinesiologie, chiropractie en acupunctuur. Kinesiologie wordt gebruikt om de reactie op de stoffen waar men mee in aanraking komt, voeding, omgevingsstoffen zoals bijvoorbeeld huisstof, pollen of stoffen die men aanraakt, bijvoorbeeld nikkel, te meten. Emoties waar men klachten uit ontwikkeld heeft zijn ook op deze manier op te sporen. Chiropractie en acupunctuurpunten worden gebruikt om het zenuwstelsel en het meridiaanstelsel te activeren en zo de ongewenste reactie op een bepaalde stof/emotie om te zetten naar de gewenste reactie. De behandeling is pijnloos en kan veilig en doeltreffend toegepast worden op iedereen, van baby tot hoogbejaarde. Medicijnen worden niet gebruikt, soms wordt het gebruik van voedingssupplementen aangeraden om de tekorten aan vitamines en mineralen als gevolg van bovengenoemde reactie aan te vullen maar meestal volstaat een normaal voedingspatroon om het lichaam weer goed te laten functioneren.

Copyright © All Rights Reserved